luni, 10 septembrie 2012

Scoala

In primele opt clase elevul ar trebui invatat sa gandeasca , sa analizeze si sa primeasca niste informatii generale despre lumea inconjuratoare.
Matematica il invata pe elev sa gandeasca.Din multimea de solutii de rezolvare a unei probleme ce ii apar in viata trebuie sa aleaga intotdeauna solutia cea mai buna.Numai rezolvind un exercitiu sau o problema prin mai multe metode poti sa-ti dezvolti gindirea.Din toate aceste solutii o alegi pe cea mai buna.
Limba si literatura romana il invata pe elev sa analizeze ,sa scrie si vorbeasca corect
Tragedia,drama,comedia,etc.sunt toate aspecte ale vietii.Toate trebuiesc analizate pentru ca viata sa nu fie o drama sau o tragedie.Sa stii sa te feresti de asa ceva.
Gramatica ne invata sa vorbim corect.
Caligrafia ne invata sa scriem frumos si corect.
Celelalte materii ii dau informatii despre lumea inconjuratoare si notiuni de cultura generala.
Anatomia il face sa stie cand il doare capul si cind il doare stomacul.
Geografia ii spune ca autobuzul Arad-Araneag trece prin Siria.Nu trebuie sa intrebe vazind tabla,asta trece prin Siria.Ii spune ca s-a nascut in Tirnova judetul Arad si nu in Tirnova din judetul Caras Severin.
Istoria ii spune ca Stefan cel Mare a fost  domnitor  al Moldovei si nu fotbalist la CSM Suceava.
Chimia il face  pe elev sa nu incurce sarea cu benzina.
Educatia fizica ii deschide elevului pofta pentru miscare,Il face sa deosebeasca fotbalul de handbal si baschetul de volei.Ii dezvolta un mers frumos.Il face sa cunoasca toate miscarile corecte ale corpului.
Totodata il invata sa fie ordonat,disciplinat,respectuos cu cei din jurul lui si nu numai.
La scoala, pina la facultate toti elevii trebuie sa mearga in uniforma.Nu in uniforma pe care o purtam noi ci o uniforma frumoasa,sa fie mindru elevul ca poarta aceasta uniforma.
Numai calificativele sau notele din catalog trebuie sa faca deosebirea dintre elevi si nimic altceva.
Aceste prime lucruri invatate in primii ani de scoala ii deschid ochii elevului viitor brutar,ospatar,sofer,sudor,inginer sau medic                                                                                          Aceste prime lucruri insusite corect inca din primii opt ani de scoala ar face ca procentul celor care iau bac-ul sa nu mai fie sub 50 la suta.
Aceste lucruri insusite corect nu ne-ar mai da ocazia sa intilnim absolventi de facultate care nu stiu tabla inmultirii sau Teorema lui Pitagora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu