luni, 30 septembrie 2019

Feyenoord out ! Bravo UTA ! 49 de ani de la a opta minune a lumii


30.09.1970-30.09.2019       49  de ani au trecut
                                    UTA-FEYENOORD 0-0
Stadionul  UTA  22.000 spectatori
Arbitru Ferdinand Biwersi-RFG
uta:gheorghe gornea 10, gabor biro 8, iosif leretter 10, jeno pozsonyi 10,ladislau brosovszky 9-mircea petescu 9, dumitru calinin 6 (65 viorel sima 7), flavius domide 9-mircea axente 8,otto dembrovschi 7,florian dumitrescu 9 antrenori: nicolae dumitrescu,ioan reinhardt
feyenoord: eddy treijtel, piet romeijn(63 boskamp),, theo laseroms, rinus israel, theo van duivenbode(63 joop van daele)- wim jansen, wim van hanegem, franz hasil- henk wery, ove kindvall , coen moulijn directör tehnic: ernst happel (austria)
- jucatorii de la Feyenoord  nu au primit note  din partea cronicarului ziarului sportul
-arbitrul Biwersi  a arbitrat foarte bine
-Kun II si Popovici venind fara dezlegare de la Crisul Oradea au fost in carantina si nu au putut juca A trebuit sa stea sase luni pe tusa.Vor debuta la UTA in primavara anului 1971. Petre Schiopu era plecat la Oradea.Asa au fost regulile atunci Echipele angrenate in competitii europene nu aveau voie sa tranfere pe cine vor,cind vor.Era vorba si de UTA care le-a luat doua titluri celor din cetatea ciobanului Bucur.
-cind au venit conducatorii echipei olandeze sa vada conditiile de joc, diriguitorii echipei UTA de atunci ,au spus ca in Arad se construieste un nou stadion Stadionul nu e gata nici in 2019.
-s-au facut eforturi si meciul de la Arad s-a transmis la TVR. A fost prima transmisie live din Arad
-masa presei a fost pe pista de atletism,pe partea cu tunelul. Noroc ca a fost o vreme splendida,cu soare . Asa i-am vazut de aproape pe Aur el C.Neagu redactorul sef de la revista fotbal,cel care trimitea la fiecare sfirsit de an la france-football clasamentul primilor 5 fotbalisti din Europa din anul respectiv pentru Balonul de Aur, Ioan Chirila,Eftimie Ionescu si altii. Olandezii l-au scris pe Dumitrescu Flavius si nu Florian.
-pentru radioascultatori meciul a fost comentat de Nicolae Soare iar telespectatorii l- au ascultat pe Cristian Topescu
-in spatele celor doua porti,in conditii regulamentare ,au fost montate  doua garduri din sirma astfel ca meciul a fost urmarit de 22.000 spectatori cum a scris revista fotbal.Costul biletului 39 lei la peluza,49 la tribuna.
-dupa meci vreo 3000 dintre spectatori ne-am  deplasat la hotelul Astoria-acum Continental -unde am scandat  UTA,UTA  si Happel,Happel, ha,ha,ha.
-a opta minune a lumii s-a produs.Din editia aceasta 1970/71 s-a decis ca in caz de egalitate dupa cele doua jocuri golul sau golurile din deplasare, sa fie dublate.
-UTA  a realizat cea mai mare performanta  internationala a sa.Din pacate, ca asa e la romani ,cei ce au promis marea si sarea in cazul unei calificari nu si-au respectat promisiunile  Portarul Gornea care a aparat de 10 in meciul de la Arad cu Steaua rosie Belgrad a luat goluri printre picioare iar Dumbreanu de la 5 metri a dat peste poarta.. Era vorba de vreo 10.000 lei per jucator .Ce erau 10.000 lei atunci ,cam patru salarii lunare,bune.Promisiunile au fost facute asa ,fara ca nimeni sa gindeasca ca poate UTA va elimina campioana lumii intercluburi.
-dupa meciul de la Rotterdam firma Adidas a oferit gratuit un rind de echipament echipei UTA care a ajuns la ... echipa nationala.
Stadionul nu va fi gata pe 18 aprilie 2020 cind UTA implineste 75 de ani.Poate e gata pe 16 sau 30 septembrie 2020 cind se implinesc 50 de ani-jumatate de secol- de la aceasta unica performanta.
Ce frumos ar fi...
Un joc UTA-FEYENOORD
Invitati de onoare jucatorii care mai sunt printre noi care au jucat in cele doua intilniri din 1970.
Asa gindesc eu.
Conducerea de acum poate se gindeste sa inaugureze stadionul cu un joc
UTA-Combinata CS Beliu/CS Glogovat


Un comentariu: