marți, 21 martie 2017

Cei mai selectionati fotbalisti ce au jucat la echipe din Arad

                                  

GHEORGHE ALBU  42 jocuri/0  goluri.Fundas. A imbracat tricoul echipelor AMEFA,Gloria Arad si Venus din cetatea ciobanului Bucur.39 de jocuri consecutive in nationala Campion al Romaniei cu Venus..Participant la CM.Antrenor al nationalei Romaniei Antrenor la Dermata Cluj si Flamura rosie UTA.
ION PIRCALAB.38/5 extrema.Sageata Carpatilor a jucat la UTA ,Dinamo si Nimes.A participat la JO 1964, ultima olimpiada la care a fost prezenta echipa nationala a Romaniei.Fratele vitreg al lui Nicolae Dumitrescu III.Campion al Romaniei la juniori si seniori
MARCEL CORAS 36/6.Extrema.Dulapul a jucat la UTA, Poli Iasi, Sportul studentesc, Victoria, U Cluj.Dus in nationala de la UTA,  din B , a fost cel mai bun jucator roman la CE 1984.A marcat golul 600 al nationalei Romaniei.Jucatorul din Arad cu cele mai multe jocuri si goluri in prima liga 404/146.Golgeter al campionatului.Gheata de argint a Europei.
JOZSEF PECSOVSZKY  35/11. 3/0 Ungaria,32/11 Romania. Mijlocas,inter stinga.Cel mai bun fotbalist roman din toate timpurile a jucat la CAMT,NAC,ITA,CCA,UTA.Invitat de trei ori sa joace in echipa Europei nu I s- a dat voie.A participat cu nationala la JO.Campion al Ungariei campion al Romaniei castigator al Cupei Romaniei Primul fotbalist Maestru emerit al sportului.Cel mai bun fotbalist din Balcani intr un an.
GYORGY BAKUCZ I.28/1.mijlocas.A jucat la Libertatea Oradea,ITA,Dinamo,Crisana Oradea.Campion al Romaniei castigator al Cupei Romaniei
ISTVAN AUER II.atacant.23/27 21/24 Ungaria 2/3 Romania.A jucat la AMEFA,Coltea Brasov,Ujpest Budapesta,Rapid Bucuresti.Cel mai bun produs al fotbalului aradean din toate timpurile.Printre putinii jucatori din lume in care numarul golurilor intrece numarul jocurilor disputate.Campion al Romaniei cu Coltea.Participant cu Ungaria la CM.Campion al Ungariei.Doi  fotbalisti  din Arad au fost cei mai buni fotbalisti din campionatul Ungariei  Auer II in campionatul 1930/31 si Marosvari Bella in 1947/48.Antrenorii ITA- ei de mai tirziu au fost si ei cei mai buni.Cistigator al Cupei Romaniei cu Rapid.Golgeter al campionatului Romaniei.Antrenor-jucator la Rapid.
ZOLTAN FARMATI.21/0.fundas A jucat la KA.K, Ferrar Cluj,UTA.Cel mai bun fundas stinga din Romania in intervalul 1946-1958.Finalist in Cupa Ungariei.Campion al Romaniei, castigator al Cupei Romaniei.Primul  sportiv din Salaj prezent la JO.
CONSTANTIN KOSZKA 21/1.mijlocas.A jucat la UTA,Rapid,UTA,Steaua.Farul Constanta. A marcat un singur gol pentru nationala.golul care a calificat Romania la JO 1964.Campion national, la juniori ,cu UTA.
ATTILA KUN II 20/4.atacant.A jucat la Crisul Oradea,UTA si FC Bihor.A debutat in nationala cind juca la UTA contra Italiei la Bucuresti.I-a inscris un gol celebrului Dino Zoff dar in istorie figureaza Spinosi-autogol.A jucat in sferturile de finala a unei cupe europene cu UTA.

FLAVIUS DOMIDE.18/3.mijlocas,atacant.A jucat in prima liga numai la UTA 342/75.Finalist in Cupa Romaniei ,campion cu UTA de doua ori.Copilul de aur al fotbalului romanesc a jucat pe marile stadioane ale lumii fiind primul fotbalist roman ce a inscris gol pe Maracana.Prezent la CM 1970 nu a jucat. Daca am socoti de cite ori a fost selectionat si nu a jucat i-ar intrece pe toti din cei mentionati mai sus.Explicatia e simpla si pentru el si pentru altii ,nu a jucat la echipele departamentale din cetatea ciobanului Bucur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu