miercuri, 15 martie 2017

Antrenori la UTA


Antrenori.
Sunt multi.
Nu sunt putini ca in Anglia.
69 de antrenori principali au antrenat UTA  in intervalul 1945-2017.
Daca tinem cont ca opt dintre ei au antrenat echipa din Arad si in A si in B sunt doar 61 de nume.

ITA a fost infiintata de Baronul Neuman in 18 aprilie 1945
                                                                           
.A participat in Campionatul districtual Arad editia 1945/46 pe care l-a cistigat.Primul antrenor a fost un nume celebru in fotbal   A fost un participant la doua campionate mondiale in 1934 si 1938.Antal Szalay a fost vicecampion mondial cu Ungaria in 1938.Szalay a fost ajutat in munca sa de fostul international aradeanul Gheorghe Albu si Ferenc Dworszak aradean care a facut frumoasa cariera ca jucator  la AMEFA.

In Divizia A au fost  29 principali.

Cei mai buni nici nu stiu cum sa- i pun in ce ordine , dar au fost cei mai buni.

Janos Reinhardt.Aradean A fost si secund si principal.Jucator la ITA Baronului dar si la AMEFA si KA K. A antrenat UTA si in A si in B.Campion si ca jucator si ca antrenor.99 jocuri ca principal.
Nicolae Dumitrecu III.Bucurestean .Campion si cistigator al Cupei ca jucator.Campion la juniori ,campion la seniori ca antrenor.A antrenat UTA si in A si in B. In A in 320 partide a stat pe banca.
Lucru curios Dumitrescu a fost secundul lui Reinhardt pentru ca apoi Reinhardt sa i fie secund lui Dumitrescu in 181 partide.Amindoi au fost secunzii lui Coloman Braun mai intii Reinhardt apoi Dumitrescu.
Ei au fost cei mai buni, Reinhardt si Dumitrescu III.

Coloman Braun Aradean.Campion ,cistigator al cupei ca antrenor.Primul Antrenor emerit din fotbalul romanesc.110 jocuri pe banca suferintei.
Ferenc  Dworszak Aradean.Secund multi ani.Principal, campion si finalist in cupa.
Petre Steinbach.Timisorean.A realizat cea mai buna performanta cu ITA cea plina de recorduri .A fost deportat in URSS dar a revenit  in tara.Baronul i-a dat o sansa si nu a ratat -o.
Zoltan Opata.Primul antrenor de la ITA in A. A condus ITA un tur de campionat.A antrenat KA K in campionatul Ungariei avindu i ca elevi pe Marky Vass Bonyhadi Barna, elevii lui si la ITA.
Zoltan Blum.Al doilea antrenor de la ITA in primul campionat.Putina lume stie ca Blum a antrenat CAO inainte de razboi si a fost campion al Ungariei ca si jucator si antrenor.
Gusztav Juhasz Timisorean.Coleg la NAC cu Lorant Meszaros Perenyi  Radnay  si altii  le- a devenit antrenor la ITA.A reusit  sa cistige prima cupa si primul campionat cu formatia aradeana.Nascut in acelasi ani cu Baronul Neuman a murit in anul 2003 la New-York.
Ion V. Ionescu Din judetul Timis.Secund al lui Dumitrescu  un sezon. A fost principal la UTA atit in A cit si in B.Principal, la prima retrogradare in esalonul secund.

Aradeni au mai fost Carol Ioan Burdan, Gheorghe Albu,Eugen Mladin,Ioan Patrascu,Roland Nagy
Fosti jucatori deveniti antrenori pe linga unii din  cei mentionati mai sus au fost si Jozsef Pecsovszky, Liviu Coman, Toma Jurca ,Istvan Czako I.
Au mai stat pe banca Cicerone Manolache, Gheorghe Boruga, Ionut Popa si altii
In prima Liga, Ion Moldovan a facut un punct iar Gabriel Stan si  Roland Nagy nici unul.

In B au antrenat UTA pe linga cei mentionati mai sus  dintre fostii jucatori  Nicolae Pantea,Gabor Biro, Flavius Domide,Silviu Catalin Iorgulescu, Marcel Coras,Gheorghe Vaczi II,Marcel Lazareanu, Dan Nicolae Manaila, Sorin Cigan,Francisc Tisza,Mihai Jivan,Mihai Tirlea jr.,Alexandru Gaica,Roland Nagy.

Au mai stat pe banca Marcel Pigulea,Emerich Dembrovschi,Alexandru Dan,Viorel Pasc,Aurel Ticleanu,Gheorghe Boruga,Popa Ionut,Ilie Stan, Ionut Chirila,Dan Flavius Cuedan,Adrian Falub, Mihai Petcut

UTA a avut si doi antrenori straini in esalonul doi, Lorenzo Rubinacci si Antonio Antonucci.

In esalonul patru si trei echipa a fost condusa de Roland Nagy

Internationali de valoare nu au confirmat ca antrenori la UTA  Aurel Ticleanu, Emerich Dembrovschi,Radu Numweiller VI,Marius Lacatus.

In acest material sunt mentionati numai antrenorii principali lista fiind mult mai lunga daca ar fi amintiti si secunzii din intervalul 1945-2017.


 In ceea ce ma priveste ii am pe toti in ordine cu bilantul fiecaruia per editie si per total.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu