duminică, 28 septembrie 2014

Uruguay

In  27 septembrie, 1988, profesorul Oscar Washington Tabarez a condus prima oara selecționata Uruguay. Cariera de antrenor a inceput-o in 1983  si a acumulat ceva  experiența  pentru ca  a condus echipa care a castigat  Cupa Panamericana  și apoi, a adăugat Copa Libertadores  cu Peñarol obținuta în 1987..

Cu Gregorio Perez ca asistent și profesorul Esteban ca preparator fizic a inceput experienta la echipa nationala de seniori, care a fost întrerupta timp de 16 de ani, dar continuă de opt ani.

Acum 26 de ani, primul joc  condus de pe banca a fost cel cu  Ecuador și s-a încheiat cu o victorie 2-1..

Celestii au folosit echipa de  baza a lui  Danubio,in1988 ,campioana de senzație, Javier Zeoli; José Herrera, Sergio Panzardo (Mario Rebollo), Daniel Sánchez, Nelson Cabrera; Ruben Pereira, Eber Moas, Edinson Suárez; Sergio Martinez (Edgar Borges), Ruben Da Silva ,Gustavo Dalto.

Golurile au fost marcate de "Pepe" Herrera și "Rat" Dalto.

Cu Tabarez pe banca  la Copa America,1989, este vicecamoioana,  a pierdut finala cu Brazilia, și in Italia 1990  la Campionatul Mondial Uruguay a ajuns in faza a doua.

După Cupa Mondială  1990 s-a încheiat primul mandat/ .Al doilea, incepe în 2006 si ca palmares cuprinde locul patru în Copa America  din Venezuela 2007, locul patru la Cupa Mondială din Africa de Sud, campion in Copa America 2011, din Argentina și calificarea in faza doua la Cupa Mondială Brazilia 2014.
In cele două mandate  ale  sale, a condus echipa națională în 142 de jocuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu