vineri, 31 ianuarie 2014

Fara palmares deosebit

Au fost in fotbalul romanesc citeva echipe care desi au activat foarte multi ani in primul esalon nu au obtinut nici o performanta notabila ,nu au reusit sa se clasese macar odata pe locul trei,de exemplu.
Nici in Cupa Romaniei unde era mai usor de  facut o performanta nu s-au remarcat.
E vorba de Farul Constanta si CSMS Iasi.
La Farul au evoluat fotbalisti de mare valoare Constantin Dinulescu,Ioan Ciosescu,Constantin Koszka,Cicerone Manolache ca sa nu mai vorbim de linia de atac Sasu,Iancu,Tufan,Kallo.
Ei bine toti acestia nu au reusit macar odata sa termine campionatul pe podium.
La CSMS au jucat fotbalisti cum ar fi Constantinescu,Deleanu,Lupulescu,Cuperman,Romila I si II,Stoicescu Eugen si Viorel si totusi nu au reusit sa joace macar odata finala Cupei Romaniei.
ASA Tirgu -Mures, spre deosebire de cele doua, s-a clasat odata pe locul doi,fiind vicecampioana a Romaniei si cred ca odata pe locul trei.A evoluat in Cupa UEFA.
Carui fapt s-au datorat aceste mici succese.
Doi oameni de baza , ca sa spun asa, au fost la acest  club militar,colonelul Cornel Cacoveanu,presedinte si antrenorul Tiberiu Bone.La acestia s-au adaugat un numar de jucatori care au facut cariera numai aici Ispir,Varodi,Hajnal,Fazekas,Kiss.Pina cind Boloni a jucat aici, echipa a mers foarte bine.Cind Tiberiu Bone nu a mai fost la cirma si antrenorii s-au schimbat des echipa a cazut incet,incet ajungind in esalonul doi.
Florea Ispir cel care a imbracat de 485 tricoul echipei ros-albastre in primul esalon a alcatuit urmatoarea formatie ideala Solyom-Gligore,Kiss,Ispir,Czako-Boloni,Varodi,Hajnal-Fazekas,Nagy,Muresan II Antrenor Tiberiu Bone.
Inafara de Boloni,Nagy Nicolae si Ioan Muresan II care au mai jucat si la alte echipe de A ceilalti au facut cariera la Tirgu-Mures.Mabocsa Kiss nu este cel care a jucat la CSM Resita.Iosif Czako nu are nimic cu fratii Stefan si Gheorghe care au jucat la UTA.Iulia Hajnal s-a pregatit cu UTA in 1970 dar nu a obtinut transferul si a ramas la Tirgu-Mures.Poate si alti jucatori au avut oferte de a juca in alta parte dar au ramas pe loc.Nu exista in perioada respectiva posibilitatea de a juca afara.Jucatorii de valoare au mai fost la Tirgu-Mures Kanyaro,Szabo,Imre Biro,Fanici,Both II.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu