duminică, 2 decembrie 2012

CE de handbal feminin

Ultima mare competitie a anului 2012 este Campionatul european de handbal feminin din Serbia.
Romania se afla printre participante.
Va juca marti,miercuri si vineri de la ora 21.15,in ordine cu Rusia,Islanda si Muntenegru.
Echipa nostra nationala care a pierdut ultimile doua amicale dinaintea inceperii europenelor cu Germania/9-30/ si Serbia /20-26/,speram sa faca o figura cit mai frumoasa si sa aiba o sedere cit mai lunga in Serbia.
Lotul bazat pe componentele echipei Oltchim Rm.Vilcea este unul de valoare.                                          Revenirea Cristinei Neagu in rindul tricolorelor ar trebui sa aduca un plus in jocul echipei.
Cea mai buna performanta a Romaniei la CE, este ,medalie de bronz la ultima editie cea din 2010.
Favorite la titlul continental sint Norvegia,Franta,Rusia si Danemarca.
Tot legat de handbalul feminin romanesc vreau sa arat ca
Mariana Oaca Tirca a marcat 2043 de goluri pentru Romania in 335 de jocuri.Nu sunt multe fiindca media  este de 6 goluri si ceva pe meci.Pare o cifra extraordinara dar nu este.6 goluri pe meci la handbal nu sunt multe.
Pe locul doi, Steluta Lazar Luca cu 1013 goluri in 223 de jocuri.
Valentina Turbatu Cosma a reusit 980 de goluri in 322 de jocuri,
Interesant este faptul ca intre cele peste 1000 de jucatoare care au imbracat tricoul.echipei nationale de handbal feminin in 11 si in 7, la junioare,tineret si senioare nu am intilnit nici o jucatoare nascuta in Arad.
Cite fabrici de textile au fost odata in Arad inainte de 1989 , nici una nu a avut o echipa care sa joace macar un an in Divizia A ,sau sa dea o jucatoare nationalei.
Dupa 1989 a existat o echipa. FZ Tricolorul Arad care incercat sa promoveze in Divizia A si nu a  reusit.      Din lipsa de sustinere financiara s-a desfiintat

2 comentarii:

  1. Mai ţin minte acea echipă, FZ Tricolorul... N-au fost nici bani, cum zici, dar cred că nici resursă umană de calitate în zonă, pentru acest sport.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum se face ca Aradul nu a avut o handbalista de lot national,o echipa de Divizia A la feminin!Aradul a avut echipa in A la masculin,Gloria,Constructorul,Strungul,Arbema,antrenori de valoare,Oprea Vlase,Mihai Pintea,Mihai Mironiuc dar si citiva jucatori de mare valoare nascuti in Arad,Cezar Draganita,Marian Mirica,Marius Novanc,Ion Stan,etc.La fete nu a fost sa fie...Daca atunci n-au fost acuma nici nu se mai pune problema.Si echipa de baieti s-a desfiintat,HC Arad.

    RăspundețiȘtergere