marți, 21 ianuarie 2020

UTA-75 ani


Precizari despre UTA.
Pentru cei ce citesc despre UTA pe Wikipedia trebuie sa fac urmatoarele precizari

1.Din echipa campioana in 1968/69 si 1969/70 a facut parte Gheorghe Czako II si nu fratele sau Stefan Czako I. Stefan Czako I a jucat si el la UTA in anii 60 si a fost antrenorul echipei care a promovat in A in editia 1980/81.

2.Daca putem scrie corect, hai sa scriem corect .Nu este vorba de Gavril Birau ci de Gabor Biro.La UTA a jucat Gabor Biro nascut la Sfintu Gheorghe. La Flamura Rosie UTA  a jucat Vichentie Birau nascut la Regele Ferdinand,Otelu Rosu se azi.                                                                                                           Stadionul care acum nu mai e,e darimat,urmind a se construi altul nou si modern a purtat numele de ITA,30 Decembrie,UTA si Francisc Neuman.Cind cineva a propus  in anii 90,ca stadionul sa poarte un alt nume,nu UTA,eu ,care pe atunci scriam la Reporter in Arad am scris  un articol in care precizam ca daca stadionul va purta alt nume, acest nume trebuie sa fie  numele Baronului, Francisc Neuman fiindca el a infiintat echipa, el a facut si  stadionul.
4.Nu sunt  40 de fotbalisti care au facut cinste echipei, sunt peste 60 cei  care au imbracat tricoul echipei nationale,cu cei de la juniori,tineret,olimpica si nationala B sunt peste 100.
5.Erhardt Schepp a jucat de 197 de ori in tricoul echipei UTA in Divizia A si nu 180 cum gresit apare acolo.
Acest clasament al jocurilor si golurilor imi apartine mie Eu am publicat intr-un ziar din Arad acest clasament Mi-au scapat atunci 17 jocuri ale lui Schepp.  Mihai Tirlea  care apare este seniorul,tata ,si nu Mihai Tirlea junior.Amindoi au jucat la UTA.Performante mai bune in prima divizie a obtinut tata,Mihaita a avut realizari bune cu UTA in liga doua.
6.Numele lui Duckadam se scrie corect Helmut Duckadam si nu Helmuth Ducadam. Al lui Ienei este Emeric Ienei si nu Emerich Jenei sau Jenney   Este Jeno Pozsonyi,Iosif Leretter,Ladislau Brosovszky,Joszef Pecsovszky etc.Scriindu-i altfel e vorba despre altcineva
De asemenea
Nicolae Dumitrecu III si Ioan Reinhardt si nu Coco Dumitrescu si Nicolae Reinhardt.
Bonyhadi e Ludovic Ladislau,Stibinger e Ioan Iosif si Domide Flavius Gratian.
7. Se poate preciza faptul ca in istoria sa de 75 de ani UTA are in palmares  peste 350 meciuri internationale oficiale si amicale
8.In cei 75 de ani UTA a avut 76 de antrenori principali.
Nicolae Dumitrescu III a condus echipa si in A si in B in peste 400 jocuri.
9 ITA-Industriile Textile Aradene





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu